Hogyan küldhetünk valakinek hozzáférést egy meglévő Facebook oldalunkhoz?
Hogyan törölhetjük valaki hozzáférést a meglévő Facebook oldalunkról?

Ebben a cikkben készítettünk egy rövid leírást hozzá, képekkel, hogy könnyen és gyorsan el tudd végezni Te is ezeket a lépéseket. Több módja is van, hogy hozzáférést biztosítsunk valakinek egy meglévő facebook oldalunkhoz, pl. az oldalra átváltva az irányítópultból, vagy a vállalkozáskezelőben is, most megmutatjuk a legegyszerűbbet és a leggyorsabb módját ennek. Most leírjuk a legegyszerűbb és leggyorsabb módját a facebook oldal adminsztrátor hozzáadása és törlése menetének.

Facebook oldal adminisztrátor hozzáadása:

1. Lépés:

Asztali gépen nyisd meg a facebook oldalad, majd bal oldalon kattints az “Átváltás” gombra.
Értelemszerűen a ZeusWeb helyett a saját facebook oldalad nevét kell látnod. Ha nem azt látod, akkor a jobb oldali lefele mutató nyílra kattintva tudsz váltani a facebook oldalaid között.

Facebook oldal hozzáférés adása, Facebook oldal hozzáférés törlése, üzleti fiók, vállalkozáskezelő, admin

Ha felugrik egy ablak, ott erősítsd meg az átváltást a “Switch” gombra kattintva. (Később vissza tudsz váltani)

Facebook oldal hozzáférés adása, Facebook oldal hozzáférés törlése, üzleti fiók, vállalkozáskezelő, admin

2. Lépés:

Most átléptél a Facebook oldalad kezelőfelületére. Itt kattints a “Professzionális irányítópult” lehetőségre.

Facebook oldal hozzáférés adása, Facebook oldal hozzáférés törlése, üzleti fiók, vállalkozáskezelő, admin

3. Lépés:

Átléptél a Facebook oldalad Professzionális irányítópultjába. Itt kicsit görgess lejjebb és kattints az “Oldal hozzáférése” lehetőségre.

Facebook oldal hozzáférés adása, Facebook oldal hozzáférés törlése, üzleti fiók, vállalkozáskezelő, admin

4. Lépés:

Ezen az aloldalon érhető el a facebook oldal hozzáférés adása, illetve a facebook oldal hozzáférés törlése.

Facebook-szintű hozzáférés esetén, kattints a mellette jobbra lévő “Új megadása” gombra

Facebook oldal hozzáférés adása, Facebook oldal hozzáférés törlése, üzleti fiók, vállalkozáskezelő, admin

Facebook oldal adminisztrátor törlése:

Ugyanezen az aloldalon láthatod a meglévő hozzáféréseket is, azokat itt tudod törölni. Törlés előtt szükséges a facebook jelszavad hozzá.

A különbség a három hozzáférés között:

 • Facebook-szintű hozzáféréssel rendelkezők: Ezek az emberek az oldal nevében történő használatra válthatnak, és közvetlenül a Facebookon, illetve más eszközök, például a Meta Business Suite vagy a Creator Studio használatával tudják kezelni.
 • Feladatszintű hozzáféréssel rendelkezők: Ezek az emberek nem tudnak az oldal nevében történő használatra váltani a Facebookon, de konkrét feladatokat kezelhetnek más eszközök, például a Meta Business Suite vagy a Creator Studio használatával.
 • Közösségkezelők: A közösségkezelők moderálhatják a chathozzászólásokat, felfüggeszthetnek vagy eltávolíthatnak embereket, akik megsértik a közösségi alapelveket, valamint megtekinthetik az oldal összes adminisztrátorát.

Fontos, hogy gondoskodj róla, hogy csak olyan embereknek adj hozzáférést az oldalhoz, akiknek valóban szükségük van rá. Az adminisztrátori jogosultságokkal rendelkező személyek széles körű hozzáférést kapnak az oldalhoz és annak beállításaihoz.

5. Lépés:

Ha a facebook-szintű hozzáférés mellett döntöttünk és az melletti “Új megadása” gombra kattintottunk, felugrik a következő ablak, ott kattintsunk a “Tovább” gombra.

Facebook oldal hozzáférés adása, Facebook oldal hozzáférés törlése, üzleti fiók, vállalkozáskezelő, admin

6. Lépés:

Megjelenik az következő lehetőség, ahova beírhatjuk a profil nevét akinek hozzáférést akarunk küldeni, itt az email cím megadás sokszor nem működik, így egyszerűbb a nevet megadni.

Facebook oldal hozzáférés adása, Facebook oldal hozzáférés törlése, üzleti fiók, vállalkozáskezelő, admin

És készen is vagyunk, a kiválasztott profil értesítést fog kapni, hogy felkérték hozzáférés miatt, ezt el kell fogadnia (de el is tudja utasítani).

Van, hogy nem érkezik értesítés, ilyenkor menjünk a saját oldalinkhoz (Asztali gépen nézve bal oldalon lenyitva az oldalsó menüt jelenik meg az “oldalak” menüpont) , és ott fog megjelenni a felkérés .

 

Üzleti fiók vagy Vállalkozáskezelő esetén:

Ha van üzleti fiókod és mondjuk egy ügynökséggel vagy tanácsadóval akarsz együttműködni, akár hirdetéskezelés vagy social media menedzsment miatt, akkor fel tudod venni partnerként az üzleti fiókodba a Meta Vállalkozáskezelőben, ott pedig meg tudod osztani vele az üzleti objektumaidat.

 1. Nyisd meg a Vállalkozás beállításai területet.
 2. Felhasználók pont alatt kattints a Partnerek elemre.
 3. Kattints a Hozzáadás pontra. Válaszd a Az objektumaid hozzáférésének megadása partner számára lehetőséget.
 4. Add meg a partnered üzleti azonosítóját. Kattints a Tovább gombra.
 5. Válaszd ki az üzleti objektumokat, amelyeket hozzá szeretnél rendelni a partneredhez. Az egyes objektumoknál válaszd ki a hozzáférés szintjét: teljes körű irányítás vagy részleges hozzáférés. Részleges hozzáférés hozzárendelése esetén válaszd ki, hogy a partnered melyik feladatokon dolgozzon.
 6. Kattints a Változtatások mentése lehetőségre.

A partnered ettől kezdve láthatja azokat az üzleti objektumokat, amelyeket hozzárendeltél

Miért szoktak meglévő facebook oldalhoz hozzáférést adni másoknak?

Általában tartalomkezelés miatt szoktak másoknak hozzáférést biztossítani, de egyéb okok is lehetnek, mint pl.:

 1. Tartalomkezelés: Ha az oldal tulajdonosának nincs elegendő idő vagy erőforrás a tartalom frissítésére, másokat kérhet fel a tartalom posztolására és menedzselésére.
 2. Szakértői segítség: Egy vállalkozás vagy márka gyakran olyan szakértőket is bevonhat, akik segítenek a tartalom tervezésében és publikálásában, hogy növeljék az oldal hatékonyságát és vonzerejét.
 3. Kampányok és promóciók: Ha egy vállalkozás vagy szervezet promóciós kampányt vagy eseményt tart, előfordulhat, hogy külső személyeknek kell hozzáférést adni az oldalhoz az esemény vagy kampány idejére.
 4. Közösségi menedzsment: Nagyobb cégeknél vagy márkáknál a közösségi média menedzsment egy komplex folyamat lehet, és több embert igényelhet a válaszok adásához, kommentek moderálásához stb.
 5. Ügyfélkapcsolat: Egyes vállalkozások ügyfélkapcsolati céllal is adhatnak hozzáférést másoknak az oldalhoz, hogy az ügyfelek gyors válaszokat kapjanak kérdéseikre vagy problémáikra.
 6. Tartalom sokszínűsége: Az oldal hatékonyságát és változatosságát is növelheti, ha több ember hozzájárul a tartalomhoz különböző szempontok és nézőpontok alapján.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az oldalhoz való hozzáférés adása mindig egy bizalmi kérdés, mivel az adott személyek képesek lesznek bejegyzéseket létrehozni, szerkeszteni és kezelni az oldalt. Ezért ajánlott gondosan megválasztani azokat, akiknek hozzáférést adunk, és kiosztani a megfelelő szerepköröket és engedélyeket az oldal adminisztrációjához.

További hasznos cikkek:

Emberek felvétele az üzleti fiókodba (Vállalkozáskezelő, Meta Business Suite)