A webshop indítása során az egyik legfontosabb döntés, hogy melyik platformot válasszuk. Az elérhető lehetőségek közül a WooCommerce, Shoprenter, Shopify és Unas egyaránt népszerű választások. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk ezeket a rendszereket, összehasonlítjuk előnyeiket és hátrányaikat, hogy segítsünk eldönteni, melyik webshop rendszert válasszuk. Webshop készítés árak és a határidő, funkciók is befolyásoló tényezők a választás előtt.

WooCommerce

Előnyök:

Rugalmasság és testreszabhatóság: A WooCommerce nyílt forráskódú, így teljes mértékben testreszabható. Bármilyen funkciót hozzáadhatunk, és a megjelenést is teljesen a saját ízlésünkre formálhatjuk.
Költséghatékonyság: Maga a plugin ingyenes, és csak a kiegészítő modulokért, sablonokért kell fizetni, ami hosszú távon költséghatékony lehet, illetve a webshop elkészítésére felbérelt fejlesztőt.
Integrációk: Szinte bármilyen más platformmal vagy szolgáltatással könnyen integrálható, legyen szó fizetési kapukról, marketing eszközökről vagy készletkezelő rendszerekről.

Hátrányok:

Technikai tudás igénye: Mivel a WooCommerce telepítése és testreszabása technikai ismereteket igényel, nem biztos, hogy kezdőknek a legjobb választás. Érdemes felkeresni egy Weboldal készítőt aki elkészíti nekünk.
Karbantartás: A WordPress és a WooCommerce rendszeres frissítéseket igényel, amit folyamatosan figyelemmel kell kísérni.

Árak:

Átlagosan egy WooCommerce webshop készítése a teljes projektet lefedve, 150-300.000 Ft körül mozognak. Ezek kezdő árak, ehhez hozzájöhetnek extra funkciók. Viszont itt is előny az, ha kevesebb büdzsével rendelkezel, kérhetsz egy egyszerűbb webshopot is, amit később tovább lehet fejleszteni bármikor.

Ha érdekel egy WooCommerce weboldal, webshop készítés menete, ezen a linken tovább olvashatsz a témában.

webshop-rendszerek-összehasonlítása-legjobb-webáruház-cms

Shoprenter

Előnyök:

Egyszerű használat: A Shoprenter kifejezetten felhasználóbarát felülettel rendelkezik, könnyű beállítani és kezelni.
Támogatás: Kiváló magyar nyelvű ügyfélszolgálat és támogatás, ami megkönnyíti a problémák gyors megoldását.
Sablonok és bővítmények: Számos előre elkészített sablon és bővítmény áll rendelkezésre, amelyekkel gyorsan beüzemelhető a webshop.

Hátrányok:

Korlátozott testreszabhatóság: Bár sok beállítás elérhető, nem olyan mélyreható a testreszabhatóság, mint a WooCommerce esetében.
Költségek: Az előfizetési díjak hosszú távon magasabbak lehetnek, mint egy saját szerveres megoldás esetén.

Shoprenternél sajnos a Bronz és a Silver csomagban nincs szűrési rendszer. Bankkártyás fizetés is csak a Silvertől kezdődik. Viszont a Gold csomag már nettó 34.990 ft, ami éves szinten nettó 314.910 Ft+ÁFA, Silver csomag esetén éves szinten ez nettó 157.410 Ft+ÁFA. Ami azt jelenti, hogy csomagtól függően 1-2 év alatt megtérülhet már egy alap WooCommerce webshop ára is ezekkel a költségekkel.

shoprenter-árak-bérelhető-webáruház-összehasonlítás

Shopify

Előnyök:

Nemzetközi jelenlét: A Shopify az egyik legnagyobb globális e-kereskedelmi platform, amely számos nemzetközi piacra nyújt hozzáférést.
Egyszerű használat: Rendkívül felhasználóbarát és gyorsan beállítható, technikai tudás nélkül is könnyen kezelhető.
Integrációk és alkalmazások: Számos alkalmazás és integráció érhető el, amelyekkel bővíthető a webshop funkcionalitása.

Hátrányok:

Költségek: Az előfizetési díjak és a tranzakciós díjak hosszú távon drágák lehetnek.
Korlátozott testreszabhatóság: Bár sok beállítás elérhető, a platform zártabb rendszere miatt korlátozottabbak a testreszabási lehetőségek.

Ha az éves fizetési lehetőséget választjuk, akkor kb. 25% kedvezményt is kaphatunk, ezt belekalkulálva, a következő árakat kapjuk, ezekkel lehet számolni:

shopify-árak-bérelhető-webáruház-összehasonlítás

Itt is akár 2 év alatt megtérülhet egy WooCommerce webáruház ára.

A teljes árazást és funkciókat itt tekinthetitek meg.

Unas

Előnyök:

Magyar támogatás: A magyar piacon kifejezetten jól teljesítő rendszer, amely helyi támogatást és szolgáltatásokat nyújt.
Könnyű kezelhetőség: Egyszerűen használható adminisztrációs felület, amely gyorsan megtanulható és kezelhető.
Árképzés: Versenyképes árak, amelyek különösen kedvezőek a magyar vállalkozások számára.

Hátrányok:

Korlátozott nemzetközi jelenlét: Nem rendelkezik olyan nemzetközi támogatással és jelenléttel, mint a Shopify.
Testreszabhatóság: A testreszabási lehetőségek korlátozottabbak, mint a WooCommerce esetében.

Itt a legkisebb csomagot nem biztos, hogy érdemes nézni, mert webshopok alapvető funkciói hiányoznak belőle, így itt a közepes csomaghoz hasonlítjuk a többit, illetve abból és az éves fizetés esetén, mert úgy kedvezményes a havi-val szemben. Hasonlóan a többihez, itt is 1 évnél már 100ezres költségről beszélhetünk, tehát 2 év alatt már megtérülhet egy WooCommerce webáruház.

unas-árak-bérelhető-webáruházak-összehasonlítása

Részletes árak és funkciók ezen a linken tekinthetőek meg.

Shoprenter vagy Unas?

Mindkét platform kiváló választás lehet a magyar piacon. A Shoprenter magasabb szintű támogatást és több integrációt kínál, míg az Unas versenyképesebb árakat és könnyű kezelhetőséget nyújt. A választás attól függ, hogy milyen igényekkel és költségvetéssel rendelkezünk.

Shoprenter vagy Shopify?

A Shopify globális jelenléte és számos integrációja miatt ideális választás lehet nemzetközi piacra törekvő vállalkozások számára. A Shoprenter viszont a magyar piacon nyújt kiváló támogatást és könnyű kezelhetőséget. Ha a nemzetközi piacok meghódítása a cél, akkor a Shopify a jobb választás, míg a magyar piacon a Shoprenter előnyei érvényesülnek.

Melyik webshop rendszert válasszam?

Ez nagyban függ az üzleti céljainktól, technikai tudásunktól és költségvetésünktől. A WooCommerce rugalmasságával és költséghatékonyságával tűnik ki, a Shoprenter és az Unas a magyar piacon nyújtanak kiváló szolgáltatásokat, míg a Shopify a nemzetközi piacok meghódítására ideális.

Melyik bérelhető webshopot válasszam?

A bérelhető webshopok között a Shoprenter és az Unas a legnépszerűbbek Magyarországon. A választás a konkrét igények és a költségvetés függvénye. A Shoprenter több integrációt és támogatást kínál, míg az Unas versenyképesebb árakat biztosít.

A nem bérelhető webshopok között pedig a WooCommerce a legnépszerűbb. Kevésbé népszerű, de hasonló rendszer, a Magento, Opencart, Joomla, Drupal, osCommerce, vagy a Bigcommerce.

Előnyök és hátrányok

Minden webshop rendszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A WooCommerce rugalmasságával és testreszabhatóságával tűnik ki, de technikai tudást igényel. A Shoprenter és az Unas könnyen kezelhetőek és jó támogatást nyújtanak, de kevésbé testreszabhatóak. A Shopify globális jelenlétével és egyszerű használatával vonzó, de költséges lehet hosszú távon.

Legjobb bérelhető webáruházatok

A legjobb bérelhető webáruházak között a Shoprenter és az Unas emelkedik ki Magyarországon. Mindkettő megbízható és könnyen kezelhető, de a Shoprenter több integrációt és fejlettebb szolgáltatásokat kínál, míg az Unas versenyképesebb árakat biztosít.

Webáruház bérlés

A webáruház bérlés lehetőséget nyújt arra, hogy alacsonyabb kezdeti költséggel indítsunk webshopot. A Shoprenter és az Unas kiváló bérelhető megoldásokat kínálnak a magyar piacon, amelyek könnyen beüzemelhetők és kezelhetők.

WooCommerce előnyök

A WooCommerce számos előnyt kínál:
– Rugalmasság és testreszabhatóság: Teljesen testreszabható, és bármilyen funkció hozzáadható.
– Költséghatékonyság: Maga a plugin ingyenes, csak a kiegészítő modulokért kell fizetni.
– Integrációk: Könnyen integrálható más platformokkal és szolgáltatásokkal.

Összegzés

A választás a WooCommerce, Shoprenter, Shopify és Unas között nagyban függ az üzleti céloktól, technikai tudástól és költségvetéstől. A WooCommerce a legjobb választás lehet, ha maximális rugalmasságra és testreszabhatóságra van szükségünk. A Shoprenter és az Unas kiváló bérelhető megoldások a magyar piacon, míg a Shopify a nemzetközi piacok meghódítására ideális. Összességében a WooCommerce előnyei, mint a rugalmasság, testreszabhatóság és költséghatékonyság, teszik azt a legjobb választássá a legtöbb vállalkozás számára.

  • Shoprenter Silver: 157.410 Ft+ÁFA /év
  • Shoprenter Gold: 314.910 Ft+ÁFA /év
  • Shopify közepes csomag: 301.080 Ft /év
  • Unas Premium csomag: 118.680 Ft /év
  • WooCommerce: egyszeri elkészítési költség: 150-300.000 Ft (+pro bővítményi igények esetén azoknak a költsége)

De mindenképp érdemes összehasonlítani a funkciókat, mert eltérnek egymás között. Amit még érdemes belekalkulálni, az az idő. Mert bérelhető webshopnál neked kell összeraknod és beállítanod a webshopod, míg ha felbérelsz egy fejlesztőt, akkor az adott költségért Ő fogja neked elkészíteni és beállítani a Te igényeid szerint.

Ha Webshop indításban gondolkozol, de nem tudod melyik lenne számodra a legjobb választás, keress fel minket egy INGYENES konzultáció keretein belül. A kapcsolatfelvételi űrlaphoz kattints ide.