Mennyibe kerül egy weboldal 2023-ban? Weboldal készítés árak, webshop készítés árak, landing oldal készítés árak.

A weboldal készítés árak jelentősen változhatnak több tényezőtől függően, például a weboldal rendszerétől, aloldalak mennyiségétől, funkcióktól. Mivel nincs egyetlen ár, ami minden weboldalra érvényes lenne, összegyűjtöttünk ebben a cikkben néhány általános árat.

A weboldal készítés árak befolyásolhatják a tervezés minőségét és a fejlesztési időt is. Az alacsonyabb árak gyakran egyszerűbb, sablon alapú megoldásokhoz vezetnek, míg a magasabb árak általában egyedi, testreszabott funkciókat és dizájnt tartalmaznak. A WordPress weboldal készítés árak kicsit olcsóbbak lehetnek, mint az egyedi fejlesztésű honlapkészítés árak, vagy a webfejlesztő árak, a projektek bonyolultságától függően. Ettől függetlenül ugyanúgy kérhetsz egyedi design-t, funkciókat WordPress weboldalon is, jelenleg ez a legnépszerűbb és költséghatékonyabb megoldás. Legyen tehát alapos a kutatás, hogy megtaláld az igényeidnek és büdzsédnek megfelelő weboldal készítés árakat, weblap készítés költségeit tekintsd át jól. 

weboldal keszites arak honlapkeszites koltsegek webshop landing oldal

Mennyibe kerül egy weboldal?

Ha muszáj lenne árakat mondanunk, hogy mennyibe kerül egy weboldal készítés, akkor a következő sávokat mondanánk:

 • WordPress Landing oldal készítés árak: 90.000 – 120.000 Ft átlagosan
 • WordPress Weboldal készítés árak: 120.000 – 200.000 Ft átlagosan
 • WordPress Webshop készítés árak: 150.000 – 350.000 Ft átlagosan

Milyen egyéb költségei lehetnek még egy weboldalnak?

 • Tárhely: Átlagosan egy SSD tárhely 5.000 – 30.000 Ft /év
 • Domain név: .hu domain név ára átlagosan 1.500 Ft /év
 • Karbantartás: Átlagosan 8.000 Ft/hónap-tól  (opcionális, ajánlott)
 • Továbbfejlesztés: Átlagosan 6.000 – 12.000 Ft /óra  (opcionális) 
 • A ZeusWeb-nél a prémium bővítményeket INGYENESEN biztosítjuk ügyfeleinknek, átlagosan 300$ értékben (kb. 110.000 Ft)

Nagyobb webes projektek esetén külön kell választani folyamatonként a projektet, így ott az árak is magasabbak lehetnek, pl. külön szövegírás, frontend és backend fejlesztések, külön grafikai tervezések, marketing eszközök stb. Példaként egy szállásadó weboldal készítéshez hozzájön a foglalórendszer ára is. Pontos információk nélkül így lehet kalkulálni mennyibe kerül egy weboldal.

Ha alacsonyabb büdzsével rendelkezel, érdemes lehet elsőkörben egy egyszerűbb weboldalt kérned, akár egy Landing oldalt, amit később tovább lehet bővíteni teljes, több aloldalas weboldallá is.

Milyen marketing költségekkel lehet számolni egy Weboldal készítés után?

 • Social Media menedzsment (1 hónap): 40.000 Ft-tól  (opcionális)
 • Google Ads hirdetéskezelés: 40.000 Ft-tól  (opcionális)
 • Facebook és Instagram oldal készítés +Design+1 poszt: 20.000 Ft-tól  (opcionális)
 • YouTube csatorna létrehozás: 15.000 Ft  (opcionális)
 • Szórólap tervezés: 20.000 Ft-tól  (opcionális)
 • Névjegykártya tervezés: 20.000 Ft-tól  (opcionális)
 • TikTok videó vágás: 8.000 Ft/óra-tól  (opcionális)

 

Digitális Marketing eszközök

 

Weboldal készítés Önerőből?

Sokan teszik fel a kérdést, hogy mivan akkor ha maguknak akarják felépíteni a weboldalukat. Ehhez kezdésnek el kell végezned egy tanfolyamat (átlagosan 60-120ezer), bele kell tenned az időd, ami átlagosan egy weboldalnál 40-80 óra, de mivel kezdő vagy, ez akár a kétszerese is lehet. Természetesen vannak „ingyenes” anyagok is, viszont ott is ugyanez az idő lesz mire megtanulod az alapvető dolgokat és még akkor sem lesz meg a tapasztalat csak a tudás egy alap weboldal elkészítéséhez.

Azután jön az optimalizálás, a marketing, a szövegírás, a keresőoptimalizálás (SEO), a grafikai tervezés, egyedi fejlesztések, a karbantartás, biztonság, üzemeltetés, a bővítmények és a sablonok megvásárlása, amikkel szintén drágábban jöhetsz ki a végére mintha felbérelnél egy kivitelezőt (csak itt még az idődet is beleadtad). Így tehát a weboldal készítés árak így alacsonyabbak lesznek a végén, főleg ha a befektetett időt is nézzük.

A ZeusWeb-nél minden projekt végén, a webolodal átadásakor ingyenes kezelési útmutatót és betanítást adunk ügyfeleinknek, így a nálunk elkészített weboldalt teljes mértékben kezelni tudja majd. De ha mégsem szeretne belenyúlni, akkor is bármikor felkereshet minket szerkesztésre, frissítésre, vagy üzemeltetésre.

Miért érdemes profi weboldal készítőt felbérelni?

Egy profi weboldal készítő megbízása számos előnnyel jár, amelyek hozzájárulhatnak a weboldalad minőségéhez, hatékonyságához és hosszú távú sikeréhez. Itt van néhány érv arról, hogy miért érdemes inkább egy profi weboldal készítőre bízni a feladatot:

 • Szakértelem és tapasztalat: Profi weboldal készítők rendelkeznek a szükséges szakértelme és tapasztalata, hogy a legjobb megoldásokat nyújtsák a weboldalad céljaihoz és igényeihez. Tudják, melyik technológia és funkciók lennének a legmegfelelőbbek számodra.
 • Professzionális tervezés és kinézet: Az első benyomás rendkívül fontos egy weboldalon. Egy profi készítő képes egyedi, esztétikus és felhasználóbarát dizájnt létrehozni, amely hozzájárul a látogatók pozitív élményéhez.
 • Funkcionalitás és interaktivitás: Ha speciális funkciókat vagy interaktív elemeket szeretnél a weboldaladon, egy profi készítő képes ezeket hatékonyan megvalósítani, míg te esetleg nem rendelkezel a szükséges technikai ismeretekkel.
 • Reszponzív design és optimalizálás: A weboldalaknak ma már reszponzívnak (mobilbarátnak) kell lenniük, hogy különböző eszközökön és képernyőméreteken is jól működjenek. Ezt a profi készítők tudják biztosítani.
 • Keresőoptimalizálás (SEO): A weboldalak keresőbarátsága kiemelkedően fontos a megtalálhatóság és a látogatók növelése érdekében. Profi készítők ismerik az SEO legjobb gyakorlatait és tudják, hogyan hozzák ki a legtöbbet a keresőoptimalizációból.
 • Időmegtakarítás: Weboldal készítés komplex folyamat, amely sok időt igényel, különösen ha nincs tapasztalatod ezen a területen. Egy profi készítő segítségével időt takaríthatsz meg, amit más üzleti vagy kreatív tevékenységeidre fordíthatsz.
 • Technikai támogatás és karbantartás: A weboldalak karbantartása, frissítése és javítása folyamatos munkát igényel. Egy profi készítő vagy csapat képes ezeket a feladatokat ellátni, hogy a weboldalad mindig a legjobb formában legyen.
 • Prémium bővítmények biztosítása: Bizonyos weboldal kivitelező cégek ingyenesen biztosítanak többszáz dollár értékben bővítményeket a projektek során, pl. tűzfal, prémium seo bővítmény, elementor pro stb.

Ez csak néhány érv, ami mellett szól, hogy profi weboldal készítőt válassz a saját készítés helyett. Mindazonáltal fontos, hogy alaposan válassz és konzultálj több készítővel, hogy megtaláld a legmegfelelőbb partnert a projekt számára.


Hogyan válasszak weboldal készítőt?

 1. Egy profi weboldal készítő vagy vállalkozóként vagy cégként üzemel
 2. Rendelkezik egy jól felépített és átlátható saját weboldallal
 3. Rendelkezik minőségi referenciákkal és véleményekkel
 4. Részletes árajánlatot készít, de csak egyeztetés után
 5. Nem tűnik el a projekt végén, kérhetsz tőle karbantartást
 6. A teljes weboldalt átadja, hozzáférésekkel együtt
 7. Természetesen számlát kapsz az elvégzett munkáról 🙂

Ha jól akarsz választani weboldal készítésre kivitelezőt mindenképp tekintsd át a referenciákat, véleményeket és olyat válassz aki már az árajánlatkészítéskor is pontos és rugalmas. Ne feledd a weboldalad egy hosszútávú befektetés amely üzleti eszközként szolgál. A weboldal készítés árak pontosítása így hosszútávú befektetésként szolgálhatnak.

weboldal keszites folyamata

Hogyan zajlik a weboldal készítés folyamata?

A weboldal készítés folyamata több lépésből áll, és a konkrét projekttől, a weboldal összetettségétől és a kiválasztott készítő munkamódszerétől függően változhat. Az alábbiakban egy általános folyamatot ismertetek, amely általában a weboldal készítés során követett lépéseket tartalmazza:

 1. Kapcsolatfelvétel (űrlapon, emailben, vagy telefonon)
 2. Pontosítás és részletes árajánlat készítés
 3. Tervezés és fejlesztés/kivitelezés
 4. Tesztelés, hibajavítás, átadás
 5. Karbantartás, üzemeltetés (opcionális)

Hogyan kérhetek árajánlatot és mi szükséges hozzá?

Ha árajánlatot szeretnél kérni weboldalhoz, webshophoz, vagy landing oldal készítéshez akkor érdemes már az elején a következő kérdésekre tudni a választ. Honlap készítés árak előtt ezeketet a kérdéseket tedd fel magadnak:

 • Mi lesz a weboldal fő célja? Ki a célcsoport?
 • Van már meglévő arculat, logó, színkódok?
 • Van már meglévő tárhely, domain cím?
 • Van esetleg büdzsé a projektre?
 • Milyen főbb funkciók szükségesek a weboldalon?
 • Mennyi és körülbelül milyen hosszúságúak lesznek az aloldalak?
 • Design-ban milyen elképzelés van?
 • Hány nyelvű lesz a weboldal?

Összegzés (Weboldal készítés árak)

A weboldal készítés árak fontos szerepet játszanak egy vállalkozás online jelenlétének kialakításában. A megfelelő webfejlesztő kiválasztása során érdemes alaposan megfontolni a költségeket, mivel a projekt összköltsége jelentősen befolyásolhatja a végeredmény minőségét és funkcionalitását. A weboldal készítés árak változatosak lehetnek attól függően, hogy milyen típusú weboldalt szeretnénk létrehozni, milyen funkciókat igényel, és mennyire testre szabott design-t kívánunk. 

Ha minőségi weboldal készítés, webshop készítés, vagy landing oldal készítés érdekli, keresd bizalommal a ZeusWeb-et, tekintsd át előtte referenciáinkat, illetve a véleményeket rólunk, majd kérj árajánlatot a Kapcsolat aloldalon.