Keresőoptimalizálás

keresooptimalizalas seo jelentese lenyege leiras3

Mi az a keresőoptimalizálás (SEO)?

A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization) lényege a weboldal keresőmotorokban való megjelenésének, helyezésének javítása, organikus (nem fizetett) kereséseknél. Leegyszerűsítve, a célja az, hogy minél előrébb kerüljünk egy adott kulcsszóra a keresőkben.

Jelenleg már szinte kötelező eleme a SEO az internetes marketing stratégiáknak. Általánosságban minél előrébb van az oldalad a keresőkben az adott kulcsszóra, annál jobb látogatási és konverziós eredményeid lesznek.

Egy weboldal optimalizálása rengeteg dolgon múlik, beleértve a teljesítményt, struktúrát, tartalmat, beállításokat, kulcsszavakat stb. Ezeket kicsit lejjebb részletezzük.

Ami nagyon fontos és sokan elfelejtik, hogy a keresőoptimalizálás nem csak egy 1x elvégzendő, kötelező dolog. Ha megvan az alap, folyamatosan foglalkozni kell az oldalunkkal, naprakésznek kell lenni, minőségi tartalmat kell gyártanunk rá, hogy meghozza az eredményt és a jobb helyezést. Van, hogy 1-2 évbe is telik, hogy jobb eredményt érjünk el, de ha nincs meg a SEO alap, akkor még hátrébb fogunk sorolódni a keresőkben. Ezért érdemes már a weboldal elkészítésekor figyelembe venni a keresőoptimalizást.

Kattintási arányok százalékos elosztása az eredmények között
Kattintási arányok százalékos elosztása az eredmények között

Miért fontos a SEO?

A SEO egyik fő célja az internetes forgalom növelése, de ez csak úgy valósítható meg, ha növeljük a láthatóságot és rangsorolást. A kattintások 33%-a megy az első találatra, az első 5 találatra pedig 75%!

Mivel ma már sok keresés érkezik mobiltelefonokról is, így a Google azokat az oldalakat részesíti előnyben, melyek mobilra optimalizáltak. Előnyt élveznek a reszponzív weboldalak, míg hátrányt szenvednek a mobilra nem felkészített oldalak, így ezt az elemet is vizsgálni kell. 

seo lathatosag vasarlok keresoptimalizalas
seo lathatosag vasarlok keresoptimalizalas

Mi befolyásolja a Google helyezést?

Jelenleg 2 részre oszthatjuk ketté a SEO-t:
On-page (weboldalunkon belüli)
Off-page (weboldalunkon kívüli)

On-page SEO:

Off-page SEO:

Összefoglalva

Mint láthatja, a SEO egy összetett folyamat, amely külölféle technikát, taktikát és bevált gyakorlatot foglal magában. Sőt, ezek a bevált gyakorlatok mindig fejlődnek, amikor a fogyasztói és az internetes felhasználók viselkedése megváltozik, az új technológiák megjelenésével, változnak a keresőmotorok algoritmusai. Ezért a SEO továbbra is rendkívül fontos minden olyan vállalkozásnak amely nagyobb érdeklődést szeretne magáévá tudni, ezért nagyon is megéri a velejáró munka.

A SEO számos cél elérésében segít a vállalkozoknak, beleértve a márkatudatosságot, forgalmat, újításokat, ügyfelek tapasztalait stb. ezért nagyon fontos, hogy digitális marketingszakemberre bízzák weboldaluk letrehozását, aki ismeri a SEO eszközöket, trendeket, legfejlettebb bevált gyakorlatokat.

seo core web vitals
seo core web vitals

Ha felkeltettük érdeklődését ne habozzon, kérjen árajánlatot vagy egy ingyenes konzultációt és emelje új szintre a vállalkozását!

Miért válasszon minket?

Ha még nem győztük meg, olvassa végig, hogy miért is érdemes velünk dolgoznia.

web development

Vélemények

Kapcsolatfelvétel

Ha minőségi weboldal készítés, grafikai tervezés, keresőoptimalizálás érdekli, elérhető áron, vegye fel velünk a kapcsolatot és beszéljük át céljait egy ingyenes konzultáció keretein belül. Ha van már weboldala, ingyenesen átnézzük milyen területeken szükséges felújítani.

Töltse ki a lenti űrlapot és mi pár órán belül válaszolunk!