Keresőoptimalizálás

keresooptimalizalas seo jelentese lenyege leiras3

Mi az a keresőoptimalizálás (SEO)?

A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization) lényege a weboldal keresőmotorokban való megjelenésének, helyezésének javítása, organikus (nem fizetett) kereséseknél. Leegyszerűsítve, a célja az, hogy minél előrébb kerüljünk egy adott kulcsszóra a keresőkben.

Jelenleg már szinte kötelező eleme a SEO az internetes marketing stratégiáknak. Általánosságban minél előrébb van az oldalad a keresőkben az adott kulcsszóra, annál jobb látogatási és konverziós eredményeid lesznek.

Egy weboldal optimalizálása rengeteg dolgon múlik, beleértve a teljesítményt, struktúrát, tartalmat, beállításokat, kulcsszavakat stb. Ezeket kicsit lejjebb részletezzük.

Ami nagyon fontos és sokan elfelejtik, hogy a keresőoptimalizálás nem csak egy 1x elvégzendő, kötelező dolog. Ha megvan az alap, folyamatosan foglalkozni kell az oldalunkkal, naprakésznek kell lenni, minőségi tartalmat kell gyártanunk rá, hogy meghozza az eredményt és a jobb helyezést. Van, hogy 1-2 évbe is telik, hogy jobb eredményt érjünk el, de ha nincs meg a SEO alap, akkor még hátrébb fogunk sorolódni a keresőkben. Ezért érdemes már a weboldal elkészítésekor figyelembe venni a keresőoptimalizást.

Kattintási arányok százalékos elosztása az eredmények között
Kattintási arányok százalékos elosztása az eredmények között

Miért fontos a SEO?

A SEO egyik fő célja az internetes forgalom növelése, de ez csak úgy valósítható meg, ha növeljük a láthatóságot és rangsorolást. A kattintások 33%-a megy az első találatra, az első 5 találatra pedig 75%!

Mivel ma már sok keresés érkezik mobiltelefonokról is, így a Google azokat az oldalakat részesíti előnyben, melyek mobilra optimalizáltak. Előnyt élveznek a reszponzív weboldalak, míg hátrányt szenvednek a mobilra nem felkészített oldalak, így ezt az elemet is vizsgálni kell. 

seo lathatosag vasarlok keresoptimalizalas
seo lathatosag vasarlok keresoptimalizalas

Mi befolyásolja a Google helyezést?

Jelenleg 2 részre oszthatjuk ketté a SEO-t:
On-page (weboldalunkon belüli)
Off-page (weboldalunkon kívüli)

On-page SEO:

Off-page SEO:

Összefoglalva

Mint láthatja, a SEO egy összetett folyamat, amely külölféle technikát, taktikát és bevált gyakorlatot foglal magában. Sőt, ezek a bevált gyakorlatok mindig fejlődnek, amikor a fogyasztói és az internetes felhasználók viselkedése megváltozik, az új technológiák megjelenésével, változnak a keresőmotorok algoritmusai. Ezért a SEO továbbra is rendkívül fontos minden olyan vállalkozásnak amely nagyobb érdeklődést szeretne magáévá tudni, ezért nagyon is megéri a velejáró munka.

A SEO számos cél elérésében segít a vállalkozoknak, beleértve a márkatudatosságot, forgalmat, újításokat, ügyfelek tapasztalait stb. ezért nagyon fontos, hogy digitális marketingszakemberre bízzák weboldaluk letrehozását, aki ismeri a SEO eszközöket, trendeket, legfejlettebb bevált gyakorlatokat.

seo core web vitals
seo core web vitals

Ha felkeltettük érdeklődését ne habozzon, kérjen árajánlatot vagy egy ingyenes konzultációt és emelje új szintre a vállalkozását!

Vélemények

Kapcsolatfelvétel

Ha minőségi weboldal készítés, grafikai tervezés, keresőoptimalizálás érdekli, elérhető áron, vegye fel velünk a kapcsolatot és beszéljük át céljait egy ingyenes konzultáció keretein belül. 

Töltse ki a lenti űrlapot és mi pár órán belül válaszolunk!

Back to top