Üdvözöljük a tudásbázisban

< Összes cikk
Nyomtatás

Mit jelent a SEO? Miért fontos?

Mi az a kereső-optimalizálás?

A keresőoptimalizálás (SEO = Search Engine Optimization) az az optimalizálási módszer, amellyel a weboldalakat úgy optimalizáljuk, hogy a cél a keresőmotorokban lévő jobb helyezés legyen, pl. Google-ben. Mivel a keresés az egyik fő módja annak, hogy az emberek felfedezzenek tartalmakat az interneten, a jobb rangsorolás a keresőmotorokban a webhely forgalmának növekedéséhez vezethet.

A Google-ban és más keresőmotorokban a találati oldalak elején általában a fizetett hirdetéseket láthatjuk, majd utánuk jönnek az úgynevezett organikus (nem fizetett) keresési találatok. A SEO-n keresztül érkező forgalmat általában”organikus keresési forgalomnak” nevezik, hogy megkülönböztessék azt a fizetett keresésen keresztül érkező forgalomtól. A fizetett keresést keresőmarketingnek (SEM) vagy kattintásonkénti fizetésnek (PPC) nevezik.

keresooptimalizalas seo jelentese lenyege leiras3

A keresőoptimalizálás előnyei

A keresőoptimalizálás az online marketing kulcsfontosságú része, mivel a keresőmotorok használata az egyik elsődleges módja annak, hogy a felhasználók valamit megtaláljanak az interneten. Legyen az egy termék, szolgáltatások vagy bármi egyéb tartalom.

A keresési eredmények rendezett listában jelennek meg, és minél előrébb kerül a listán egy webhely, általánosságban annál több látogató fog érkezni rá. Például egy átlagos keresés esetében az első találat az adott lekérdezés teljes forgalmának 40-60% -át kapja, a második és a harmadik találat pedig lényegesen kevesebbet. A keresők mindössze 2-3%-a kattint tovább a többi oldalra. Ezért már a rangsorolás kis javulása is jelentős eredményeket hozhat egy weboldalnak. 

seo lathatosag vasarlok keresoptimalizalas

Hogyan működik a SEO

A Google-hoz hasonló keresőmotorok algoritmus és szabályrendszerek segítségével határozzák meg, hogy az adott lekérdezéshez milyen oldalakat kell megjeleníteniük. Ezek az algoritmusok rendkívül bonyolulttá fejlődtek, és több száz vagy akár ezer különböző rangsorolási tényezőt vesznek figyelembe a SERP-k (Search Engine Results Page)  rangsorának meghatározásához. Van azonban három alapvető mutató, amelyet a keresőmotorok értékelnek, hogy meghatározzák egy webhely minőségét és rangsorolási helyét:

Keresőoptimalizálási technikák

A keresőmotorok működésének megértése csak az első lépés a webhely keresési rangsorának javításában. A webhely rangsorának javítása magában foglalja a különböző SEO technikák kihasználását a webhely keresési optimalizálása érdekében:

Árajánlat kérés

Ha Ön is szeretne keresőoptimalizált weboldalt, akkor keressen minket bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén.

Bővebben a keresőoptimalizálásról és hogy miért hasznos ITT olvashat.

Tartalomjegyzék
Back to top